Mijn musthaves als ik ziek ben

Tsja, je bent ziek en hebt niets in huis waarmee je jezelf wat kan oplappen. Geen vader of moeder of vriend die wat voor je kan halen. Zorg daarom dat je in iedergeval de musthaves in huis hebt! Bij deze mijn top 10!

1. Vitamine C bruistabletten
Omdat als ik ziek ben, mijn maag niets kan verdragen als voedsel, blijft een vit C bruistablet opgelost in water vaak wel in mijn maag. Vitamine C draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat ijzer goed wordt opgenomen in je lichaam.

2. Paracetamol
Paracetamol. Bij hoofdpijn wil ik er soms nog wel 1 slikken. Ik houd helemaal niet van pilletjes, maar als ik mij echt ellendig voel neem ik er wel één. Ibuprofen begin ik niet aan, (alleen bij ernstige pijn wat ik vrijwel nooit heb) het is slecht voor je maag.

3. Olvarit fruit
Shame on me, Olvarit. Hetgeen wat in mijn buik blijft zitten als ik beroerd ben. Ik vind het overigens heerlijk.

4. Comfi pyjama
Een lekker zittende pyjama, niet te warm, niet te koud.

5. Frisse lucht
Lekker even het raampje of rooster open voor wat CO2. Zo’n dampende kamer met zieke lucht word je niet vrolijk van.

6. Fris jezelf op
Neem als het wat gaat, een lekkere douche. Gebruik niet te geurige douchegel, dit kan misselijkheid veroorzaken.

7. Lees-, of kijkvoer
Films of boekjes lezen, heerlijk. Kom maar op met de afleiding!

8. Een lekker bed
Als ik ziek ben lig ik vrijwel de hele dag in bed, omdat ik simpelweg niks anders kan. Dus een lekker bed is wel heel belangrijk.

9. Water
Ik hou niet van water, maar als je echt ziek bent, is water toch wel fijn. Vooral als je veel zweet en/of overgeeft dan verlies je veel vocht. Op zo’n moment moet je goed drinken.

10. Uitzieken
Ziek goed uit. Half ziek weer naar je werk gaan is geen optie. Ookal proberen ze je op werk vaak toch uit, ziek is ziek!

Als je je weer wat beter begint te voelen, kun je wat fruit eten bijvoorbeeld. Laat patat en pizza’s nog even links liggen. Je kunt soms nog paar dagen nadat je ziek geweest bent, last van je maag hebben.

Beterschap,

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s