Een gewei in je interieur

image

Ik vind hertenkoppen zo prachtig in het interieur. Ik heb er verder niet veel over te vertellen, maar het leek me wel leuk om uit te leggen waar een gewei voor staat in bepaalde culturen.

image

Herten zijn over de hele wereld gunstige symbolen die geassocieerd worden met het Oosten, de dageraad, het licht, zuiverheid, creativiteit en spiritualiteit.  

image

In allerlei tradities wijst een groot gewei op de levensboom, op zonnestralen en, omdat een hert zijn gewei vernieuwt, op wedergeboorte. Over de hele wereld en in iedere cultuur staat het hert en zijn gewei symbool voor zachtheid, soepelheid, kracht en teken van eeuwig leven. 

image

Het gewei wordt afgeworpen en komt ieder jaar sterker en krachtiger terug. Problemen zijn er om overwonnen te worden en de grote wens is dat een ieder daar krachtiger uit vandaan komt en met opgeheven hoofd de toekomst tegemoet ziet.

image

Het is dus eigenlijk een pronkstuk met een hele mooie betekenis. Een hertenkop met groot gewei draagt trots, is sierlijk maar oogt ook sterk en stoer.

image

Ik wil heel graag een hertenkop boven mijn deur hangen. Als ‘ie hangt zal ik er een foto van posten!

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s