REDVELVET CAKE.

Mijn birthday cake dit jaar was deze heerlijke Amerikaanse redvelvet cake. Ik was hem gisteravond aan het maken, toen ik erachter kwam dat ik mijn poedersuiker niet in huis had. Het was inmiddels 23:00, dus een supermarkt was niet meer open. Ik op google zoeken naar een avondwinkel, toen zag ik dat er nog 1 open was. Ik belde om te vragen of ze poedersuiker hadden, en ja hoor! Hij kwam wel helemaal een poedersuiker bezorgen hihi, wat een service. Toen ik wilde pinnen, zei hij dat hij zijn pin apparaatje niet mee had. Honestly wie pint er dan ook een 3 euro bedrag, that’s me, ik heb nooit contant geld in huis. Hij zei: weetje wat het is goed zo. Bizar! Zo kon ik thank god mijn taart afmaken. Thanks Ali van avondwinkel Leiden!

Benieuwd hoe je DE redvelvet cake maakt? Lees dan snel verder.

Wat heb je nodig?
○ 250 gr boter, kamertemperatuur
○ 600 gr suiker
○ 6 eieren
○ 2 eetlepels rode voedingskleurstof
○ 3 eetlepels cacaopoeder
○ 375 gr bloem
○ 250 ml karnemelk
○ 1 theelepel vanille-extract
○ 1/2 theelepel zout
○ 1 theelepel baksoda
○ 1 eetlepel azijn

Topping:
○ 400 gr roomkaas
○ 350 gr witte chocola
○ 250 gr boter, op kamertemperatuur
○ 250 gr poedersuiker

Volg de stappen:
Verwarm de oven voor op 170°C.

 1. Smeer 3 ronde bakvormen in van 20 cm doorsnee en met bloem bestrooien.

 2. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen.

 3. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.

 4. Meng de baksoda met azijn en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.

 5. Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

 6. Goed laten afkoelen.

 7. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de vloeibaarheid van slagroom heeft. Voeg als laatste de 250gr poedersuiker toe aan het mengsel. Hierdoor word hij lekker stevig.

 8. Vervolgens de cake vullen en glaceren.

De taart daarna in de koelkast zetten zodat de topping hard kan worden. Zo’n 2 á 3 uur.

Optioneel: de taart versieren deed ik de volgende dag, als de topping helemaal hard is geworden. Ik heb de taart versierd met vers fruit. Deze heb ik bevestigd door chocola au bain marie te smelten en daarna te laten afkoelen, het fruit erin te dopen en op de taart te drukken. Je kan het ook gewoon basic houden met de witte glazuur laag.

image

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Alice schreef:

  Hij was heerlijk! !!
  Mooi verhaal van de avondwinkel.

  Like

 2. Marjolein schreef:

  Stans, nog gefeliciflapserd met je verjaardag!! Ga hem zeker een keer maken!! Liefs Marjolein

  Like

  1. Dankjewel!!! 😊 het is zeker de moeite waard 🍰

   Like

 3. Jolanda Dijk schreef:

  Het was heerlijk Stans! Ik was zeker vereerd dat ik als eerste mocht proeven!

  Like

  1. Hihi dankjewel! Ja wel helemaal verdiend na zo’n lange reis! 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s