Help! Een koortslip!

Het is weer zover, een koortslip. Dure crèmes die het tegengaan, maar eerlijk is eerlijk het helpt voor geen meter.

In het kort
Een koortslip is een infectie van de huid, meestal op of rond de lippen. Het jeukt, brandt of doet pijn. Er ontstaan blaasjes met vocht dat besmettelijk is. Het herpesvirus is de oorzaak. Het virus blijft helaas altijd in het lichaam zitten. Zonlicht, koorts, menstruatie of stress kunnen het virus activeren.

Wat kan je er aan doen?
Als je bij de drogisterij vraagt of ze iets hebben om van je koortslip af te komen, bieden ze meestal 2 zalfjes aan. Mijn eigen ervaring is dat dit niet werkt, en dat het sowieso een week duurt voordat het weg is. Zie mijn top 5 en wees in no-time van je koortslip af.

TOP 5 what to do
L-Lysine tabletten
Ook slik ik L-Lysine (eens per week) Lysine is een essentieel aminozuur en dat betekent dat je lichaam zelf dit aminozuur niet kan aanmaken. De enige manier om lysine binnen te krijgen is door het voedsel dat je eet. Er is inmiddels al veel onderzoek gedaan naar de werking van lysine tegen herpes uitbraken. Het werkt goed omdat het de groei van het herpes virus tegengaat. Daarbij wordt lysine tevens door je lichaam gebruikt om anti lichamen, enzymen, hormonen etc. aan te maken die je lichaam helpen het virus te weren. Dit gebruik ik als ik merk dat mijn weerstand minder is, of als ik mijn period heb.

Tandpasta
Zodra ik een blaasje op voel/zie komen doe ik er een beetje tandpasta op, zo droogt hij direct uit (mits ik de deur niet meer uit ga natuurlijk). Dit laat ik een nacht zitten. ‘S morgen haal ik het er voorzichtig af door een nat washandje er op te weken.

Citroensap met water drinken
Ik neem citroensap en sinaasappelsap voor de vitamines. Citroen is bloedzuiverend en helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Hierdoor is het dus goed voor allerlei huidaandoeningen.

Zoethout thee
Onderzoek heeft aangetoond dat zoethout anti virale werking heeft en vrij effectief werkt tegen een koortslip. Tijdens een uitbraak kun je een thee op basis van zoethout drinken. Niet teveel want teveel zoethout thee brengt schadelijke gezondheidsproblemen met zich mee!

Appelcider azijn
Helpt tegen de koortslip! Doe dit met een doordrengt wattenstaafje en stip het aan. Gebruik steeds een schone want het is immers besmettelijk!

Verder nog als tip: bescherm naast de huid ook je mond in de zon. Er zijn veel balsems met een spf. Kies dan voor spf 30. Let altijd op je weerstand, een gezonde leefstijl en goede voeding dragen bij aan je weerstand.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s