‘Een maand zonder’: e-nummers en toegevoegde suikers #1

Ik ben nu zo’n 5 dagen e-nummer en toegevoegde suiker vrij aan het eten. Het lukt wel, maar ik word er niet heel blij van. Ik hou er nogal van om tijdens een film of serie of eigenlijk wanneer dan ook zoetigheid te eten. Nou, dat kan ik nu natuurlijk wel vergeten.

Ik heb met mijn goede gedrag, koekjes gebakken zonder suiker. Ik had er natuurlijk wel het e.e.a. in gedaan, maar het was niet echt lekker. Het smaakte alsof.. ik een stoeptegel likte. Ik ga dit weekend weer een poging doen tot, hopelijk word dat wat beter.

Maandag
Marokkaanse couscous met ras-el-hanout kruiden en gedroogde munt, met verse groente als  kikkerwertwen, rode paprika, wortel, courgette en sperziebonen.

Dinsdag
Verse tagliatelle, ui, knoflook broccoli en vegetarische spekreepjes. Omdat ik elke saus e-nummers zitten of andere rommel moest ik zelf roomsaus maken. Dit is zo simpel en veel lekkerder dat ik dit voortaan gewoon zelf maak. Dit heb ik gemaakt d.m.v. boter, melk en (ongeklopte) slagroom. Ik heb het een beetje gekruid met peper en zout.

Woensdag
Basmati rijst met verse wokgroenten, suikervrije ketjap en sambal.

Donderdag
Aardappels in schijfjes uit de oven met tijm, vegetarische groente burger en sperziebonen.

Vrijdag
Hetgeen wat woensdag over bleef.

Zaterdag
Zelfgemaakte wraps (ook veel lekkerder) met tomatensaus en paprika’s en vegetarische kip, en lekker veel kruiden als chilipoeder en komijn e.d.

De rest van de dagen weet ik nog niet. Het lastigste vind ik toch wel de tussendoortjes. Ik ga even kijken of er iets ligt bij de reform winkel wat ik kan eten! Verder merk ik alleen dat ik echt niet zo moe als anders ben. Of dat hierdoor komt weet ik niet, maar ach ik dacht ik meld het maar even. Dus is het leuk? Ja, je word er creatief van! Is het makkelijk? Nee, en ik zie vooral op tegen mijn period!

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s