7 tips hoe mijn huid flawless werd

Ik ben sinds 1,5 maand gestopt met de diane35 pil. Deze pil gebruikte ik om mijn acné te onderdrukken, maar deze pil slikte ik sinds mijn vijftiende. (al 8 jaar!). Ik was al lange tijd klaar met deze pil, aangezien er veel hormonen in zitten die je lichaam in negatieve zin beïnvloeden.

De keuze was voor mij niet makkelijk, want krijg ik mijn acné terug? Op internet staan namelijk alleen maar negatieve ervaringen van vrouwen die gestopt zijn met de diane35. Misschien komt het door de goede verzorging, en dat ik erover heen gegroeid ben, maar mijn huid ziet er na het stoppen van de pil veel gezonder en mooier uit. Ik heb geen uitbarstingen meer op mijn kaaklijn of andere vervelende bulten. Dus ik dacht laat ik eens een artikel schrijven met simpele handvaten om een gezonde en mooie huid te bereiken.

Het is altijd lastig om erachter te komen wat echte boosdoeners zijn voor je huid. Ik kan niet vertellen wat je absoluut niet moet eten of smeren, maar wel mijn ervaring delen. Elke huid is tenslotte anders!

 1. Geen vlees meer
  Ik ben sinds vorig jaar augustus vegetarïer geworden. Het is volgens mij nooit echt bewezen, maar opzich is het natuurlijk logisch aangezien vlees dieren volgepompt worden met antibiotica’s en hormonen.

 2. Verzorging van biodermal
  Ik verzorg mijn huid 2x daags met biodermal. Denk aan producten PCL-E crème, PCL-E serum, vochtinbrengend reinigend schuim, oogcrème tegen huidveroudering, wasgel, dag-, en nachtcrème voor zeer gevoelige huid. Sinds ik mijn huid twee keer daags reinig en twee keer daags verzorg, heb ik minder last van irritaties.

 3. Schoonheidsspecialiste
  Eens in de 6 weken breng ik een bezoek aan de schoonheiddspecialiste. Ik krijg een behandeling van 60 minuten aangepast aan wat mijn huid nodig heeft. Geen standaard behandelingen dus. Verder houd zij in de gaten hoe het met mijn huid gaat.

 4. Minder suikers
  Ik eet sinds een maand minder (toegevoegde) suikers. Suiker is puur gif, en heeft een negatieve werking op je lichaam. In dit artikel lees je meer over de schadelijke gevolgen van suiker.

 5. Geen vetten
  Simpelweg omdat mijn maag het niet verdraagt: minder vetten. Junk food, frituur en andere vette hap zal je mij niet snel zien eten. Ik ben gestopt met pizza’s elke week en het bijna dagelijks eten van chips.

 6. Gezonde levensstijl
  Elke dag stevig ontbijten! Citroensap, sinaasappelsap, cherry tomaatjes etc. (Ongezonde) snacks zijn echt hartstikke slecht en zijn vaak de suiker bommen. Ik eet als tussendoortje een appel, cracker o.i.d. Verder genoeg slaap pakken, sporten en je leven goed organiseren hebben zeker werking op je huid!

 7. No stress
  Het heeft een beetje te maken met punt 6. Stress is echt een grote boosdoener van huidproblemen. Denk aan:
  ○ Vochtarm
  ○ Dof
  ○ Fijne lijntjes
  ○ Vermoeide oogleden
  ○ Rosacea
  ○ Acne
  ○ Eczeem
  ○ Psoriasis
  ○ Urticaria
  ○ Jeuk
  Op mijn blog staan heel veel tips tegen stress en hoe hiermee om te gaan. Wellicht heb je daar wat aan!

Voor vragen mag je mij altijd mailen, zie ‘contact’.

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s