‘Een maand zonder’ e-nummers en toegevoegde suikers #afsluiting

Mijn maand zonder e-nummers en toegevoegde suikers zit er op. En ja! Ik heb gefaald, helaas. Ik heb de eerste paar weken wel heel trouw op die manier gegeten en gedronken. Totdat er een avond was dat ik ging stappen en ik dus alleen maar mix drankjes heb gedronken, zonder er maar een seconde bij na te denken dat daar al die bende in zat. Pas aan het einde van de nacht dacht ik, fck! Daar gaat mijn goede gedrag. En zo ook met een koekje die ik zat weg te snaaien omdat ik mega trek had, en pas daarna dacht wat ik precies heb zitten wegwerken.

Dus het is niet zozeer dat ik het niet kan volhouden, maar dat het aanbod betreft eten en drinken zó klein is, het haast niet mogelijk is zonder na te denken kan eten en drinken. En dat is lastig.

De dingen waar ik echt in ben veranderd door deze maand zijn:
– geen frisdranken, behalve biologisch
– geen snoep
– minder koekjes en chocola
– drinken beperkt tot thee en water
– alles lekker vers klaarmaken
– ik kan verleiding weerstaan

Het heeft dus wel degelijk verandering gebracht in mijn leven. Maar ben ook wel tot de conclusie gekomen dat je ook af en toe best mag genieten ondanks dat het troep is. Ik rook niet, drink zelden en eet echt heel gezond. Dus af en toe (1 slecht tussendoortje per dag) zondigen mag best. Ik voel me ‘vies’ als ik slechte snacks weg eet. Ik doe dit dus ook vrijwel niet meer, en ik koop het niet in de supermarkt

Ik voel mij trouwens wel heel fit de laatste tijd, ik kan niet met volle 100% zeggen dat dit door de voeding komt, maar dit zal zeker zijn bijdrage hebben.

Bij deze nodig ik je uit om eens naar jouw voeding te kijken. Je hebt heel veel zelf discipline nodig, wil je een verandering aanbrengen in je voeding  leefstijl.

Dus het gevoel dat ik echt gefaald heb, heb ik niet. Maar ik ben er zeker wel achtergekomen dat de voedselindustrie het niet makkelijk maakt!

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s